Macam mana nak download video dari youtube. AWESOME !: How To : Download Video/Lagu Terus Dari Youtube 2018-10-12

Macam mana nak download video dari youtube Rating: 7,4/10 1015 reviews

Info: Macam Mana Nak Download Video Dari Youtube ?

macam mana nak download video dari youtube

Sebelum tu tick yang atas dia tu. Dailymotion, Metacafe, iFilm dan lain-lain lagi. Cara Download Video di Youtube Tanpa Aplikasi Seperti yang sudah saya katakan sebelumnya bahwa saya ingin menjelaskan mengenai bagaimana cara download video di Youtube dengan cepat. Tidak hanya itu, aplikasi ini juga dapat didownload secara gratis. Dengan tampilan yang user-friendly, aplikasi ini sangat mudah untuk digunakan bahkan jika anda pemula sekalipun.

Next

Cara nak download video youtube dengan mudah dan cepat

macam mana nak download video dari youtube

Saya belajar dari umur 16 tahun. Indonesian Men-download video dari youtube dianggap sebagai pembajakan karena Anda tidak memiliki video. Dia tulis 'Download This Video'. Tube video in no time. Korang pilih yang korang berkenan.

Next

Macam Mana Download Video Dari Youtube

macam mana nak download video dari youtube

Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih. Saya kalau boleh nak elak pinjam along! Tube Videos with A Single Click. Download via Download Button: Automatically detects the video when it starts to play. Ini adalah blog peribadi aku. Cara ni cara yang aku gunakan, kalau korang ada cara lain, boleh kongsi dekat komen, dan aku akan update pos ni nanti.


Next

Bagaimana cara memindahlan lagu yang di download ke flashdish?

macam mana nak download video dari youtube

Sekarang ni saya nak kongsikan cara nak download video dari youtube dulu. Ada jugak yang pakai Youtube Downloader. Perhatikan dalam senarai format tersebut, ada pilihan untuk muat turun sebagai format lagu mp3. Kalau korang perasan lagu ni panjang dia sampai 25 minit. Pendapat penulis tidak semestinya kekal.


Next

Blog Gadis Kampung: TUTORIAL CARA MENDOWNLOAD VIDEO DARI YOUTUBE

macam mana nak download video dari youtube

Ada yang guna website, ada yang guna software untuk download video dari facebook. Jumpa lagi di lain entroire. Paparan dia memang simple gila. Sejak itu Youtube semakin popular. Prosedur Pemasangan Installation Procedure Disebabkan aplikasi ini bukan diedarkan melalui Google Play Store, maka beberapa ketetapan asas di dalam smartphone anda perlu diubah supaya pemasangan aplikasi ini dapat berjalan dengan jayanya.

Next

Cara nak download video youtube dengan mudah dan cepat

macam mana nak download video dari youtube

Dari ketiga cara download video di youtube yang telah saya sebutkan diatas, cara pertama merupakan cara yang paling mudah dan praktis. Sebarang pendapat yang aku luahkan di sini adalah dari aku sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak dan tidak berniat mempengaruhi siapa-siapa. Aku tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli. Aplikasi ini tidak diunduh di Play Store, maka dari itu anda perlu menginstallnya secara manual. Tetapi, sebagian dari mereka masih belum bisa bagaimana cara mendownload video di Youtube. Cukup dengan beberapa klik saja maka anda dapat langsung mendownload video kesukaan anda tersebut.


Next

Blog Gadis Kampung: TUTORIAL CARA MENDOWNLOAD VIDEO DARI YOUTUBE

macam mana nak download video dari youtube

Saya sedang mempromosi buku saya yang akan terbit lagi dua minggu. Lihat video tanpa suara itu gak enak loh, hehehe. Satu page baru akan dibuka. Tetapi pastikan anda telah menukar ketetapan untuk membenarkan pemasangan aplikasi luar third party apps. Quality format mp4 ini lebih baik dari noraml quality. Buka videonya dan klik tombol Download seperti yang ditunnjuk tanda panah.

Next

Cara Download Video Dari Facebook ~ CiKGUHAiLMi

macam mana nak download video dari youtube

Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Lepas tu paste dekat box yang ada kat website tu. Secara ringkas Youtube ditubuhkan oleh tiga orang bekas pekerja PayPal dalam awal tahun 2005. Walaubagaimanapun, banyak aplikasi yang dibangunkan oleh pihak ketiga yang boleh digunakan untuk download mana-mana video YouTube melalui smartphone anda. Pastikan korang dah download dan install java. Pada kolom FileSize, jika anda menemukan tulisan NaN tidak terdeteksi ukurannya , tidak masalah, didownload saja. Orait2, itu saha kot yg aku nak kongsikan kali ni.

Next

Cara ‘Download’ Video YouTube Melalui Telefon

macam mana nak download video dari youtube

Apa yang istimewanya, cara ni senang sebab bila kita bukak sesuatu video tu dekat youtube, butang download tu akan terus keluar dekat tepi. Untuk Android versi sebelumnya 2. Pertama link dalam format flv. Ini kerana saya merupakan pelajar Kolej Vokasional. Pada tahun 2006 syarikat gergasi internet iaitu Google telah mengambil alih Youtube. Kemudian, paparan sebegini akan terpapar. Cth seperti dibawah: Dragkan flv video ke bahagian seperti yang ditunjukkan di atas.

Next

AWESOME !: How To : Download Video/Lagu Terus Dari Youtube

macam mana nak download video dari youtube

Kalau nak banding dengan lagu dekat 4shared. Ini tak termasuk jumlah ruang hosting yang diperlukan untuk menyimpan fail video di server. Apa apa , sila whatsapp Qhaliff yer. Link-link di atas boleh didownload menggunakan download accelerator cth internet download manager untuk mempercepatkan download. Ini kerana video menggunakan bandwidth yang banyak jika dibandingkan dengan jenis file yang lain.

Next